Klikkaa Googlen kartan nuppineulaa avataksesi lisätietoja S/Y Aavan kesäreissun 2018 kohteista:
(kartan reitti on summittainen, ei käytettäväksi tarkkaan navigointiin)
Jos kartan nuppineulat eivät näy niin nämä linkkejä juttuihin:
- Suomenlahti, Saaristomeri ja Ahvenanmaa: Jussarö, Tunnhamn, Stenskär, Trunsö, Österskär, Kökar, Rödhamn, Maarianhamina.
- Ruotsi: Arholma, Finnhamn, Träskö Storö, Waxholm, Tukholma (Wasahamn & Navishamn), Napoleonvik, Jungfruskär, Malma Kvarn, Sandhamn, Rödlöga.
Reissun huippuja
Jos jotain paikkoja pitää nostaa ylitse muiden, niin nämä tällä kertaa:Sandhamn - Tänne kun rantauduimme niin olisi luullut astuneensa tukholmalaisen saariston teemapuistoon, niin täydellisen kaunis, härligt ja mysigt tämä saari on. Kyseessähän oikeasti on aika superruuhkainen palvelusatama, mutta esteettisesti niin täydellinen kuin vain voi olla. Olimmeko astuneet Murha Sandhamnissa -sarjan kuvauksiin?
Österskär: Lähes joka vuosi tulee täällä pysähdettyä. Österskärissä on mielestäni yhdessä pienessä rauhallisessa ulkosaariston kyläsatamassa lähes kaikki itämeren ulkosaariston kaikki parhaat puolet. Ensinnäkin luonto on täällä kaunista - Österskär ja ympäröivät luodot ovat karuja mutta kauniita katajaisia kiviä keskellä oikeasti vähän ei mitään. Tässä kirjoittaen on sitten vaikea kuvailla sitä Österskärin tuoksua. Siellä käyneet sen muistavat - kanervikon ominainen vahva, ja vähän makea tuoksu. Sama aromi löytyy kanssa monista muista saariston ja mm. Saimaan saarista, mutta tämä minusta on jotenkin niin ominaista Österskärille. Tänä kesänä alkoi jo sisemmällä Saaristomerellä sinilevä samentaa vesiä, mutta Österskärissä saimme vielä nauttia todella lämpimistä ja kirkkaista uintivesistä, oi nautintoa sukellella kirkkaassa vedessä kuumalla hellekelillä! Österskärin satamasta löytyy peruspalvelut, mutta kaikki tarpeellinen: pieni laituri, puucee, roskis, vuokrasauna + silloin tällöin kanssa saatavilla kalaa ja vihanneksia. Tarviiko sitä muuta?
Ja lisäksi kolme papukaijamerkkiä:
- I Skärgårdstiftelsenin kohteet Tukholman saaristossa. Kyllä ne vaan osaa siellä!
- II Pidä Saaristo Siistinä Ry'n saarikohde Trunsö. Mutta kyllä meilläkin!
- III Merikarhujen satamat. Karhusatamien laatutakuu on vaan yliveto, kaikki aivan tip top, kiitos jäsenten jatkuvan talkooylläpidon ja paikallisilta yrittäjiltä ostetut palvelut. Lisäksi "Merikarhusatama ei ole koskaan täynnä" - tätä lupausta osaa arvostaa heinäkuun puolivälin ruuhkasesonkina. (ja sitten propaganda-osio: Kiinnostaako Merikarhujen jäsenyys? Lue tästä lisää tai tule syksyllä infotilaisuuteen.)
Lokikirjasta poimittua dataa:
Jos kiinnostaa itse tehdä samanlainen taulukkokäppyrä niin tässä on tyhjä mallitaulukko, lataa tämä omalle koneellesi muokkaa excelissä oma versiosi.
- Matkassa oltiin yhtenäisesti: 33 päivää
- Matkaa tehtiin: 596 merimailia
- Satamakäyntejä:
- 30 rantautumista eri yöpymissatamiin lisäksi joukko lounastauko yms. pysähdyksiä
- 12 näistä oli kokonaan uusia paikkoja (parissa paikassa käytiin kahdestikin)
- ja 12 yöpymistä Merikarhujen saarissa
- Liikkeelläolotunteja / josta koneajoa: 121 h / 66 h - eli koneella edetttin jopa 54% ! ! ! Siis oikeesti, aika kova luku. Tässä seli-seli -osastoa:
- Juhannuksen alla puhalsi lännestä - juuri sinne minne juuri puolipakolla oltiin menossa
- Heinäkuun puolivälissä ei tuullut sitten ollenkaan tai sitten tuuli idästä - juuri sinne minne oltiin puolipakolla menossa!
- Tukholman sisäsaaristossa tuli turvauduttua moottoriin aika usein, päivämatkat olivat aika lyhyitä, lisäksi tuuli oli aika oikukasta sokkeloisessa saaristossa, lisänä vielä kova muu veneliikenne joka laittoi turvautumaan moottoriin.
- Yleisesti päivämatkat olivat 15-25 mailin pituisia, eli ei mitään kovin pitkiä päiväreissuja tullut tehtyä. Meidän Reissut tehdään yleensä päiväsaikaan, aamiaisen jälkeen lähtö ja satamaan saapuminen iltapäivällä.
- Keskiarvoilla leikkien normaali päivämatka oli pituudeltaan 18,5 mailia, kestäen 4 tuntia.
- Liikkeessä oltiin lähes joka päivä, peräkkäisiä samassasatamassaseisomispäiviä tuli vain kaksi kappaletta: juhannusaatto Hiittisissä ja myrskypäivä Arholmassa). Tukholmassa vaihdettiin yhden mailin matkan verran Wasasta Navikseen.