keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Haapsalu

Luoteis-Viron satamia:
Naissaari
Tallinna ja Kalev Jahtklubi
Lohusalu
Dirhami
Haapsalu
Kärdla ja Hiidenmaa

Haapsaluun purjehdittiin Dirhamista vähän jännissä olosuhteissa: tuuli vaihteli päivän aikana 2 ja 12 sekuntimetrin välillä. Liikkeelle lähdettiin iso ykkösreivillä, sitten purettiin reivi, tämän jälkeen purjeet pakettiin ja ajettiin koneella, sitten taas kaikki ylös, ja sitten ykkösreivi, ja sitten fokkaa sisään, ja sitten kakkosreivi ja fokkaa sisään lisää...

Haapsalussa on vierekkäin kolme vierasvenesatamaa: Ensimmäisenä Westmeri, keskellä Grand Holm Marina ja kolmantena jonossa. Veskiviigi. Valittiin keskimmäinen Grand Holm, kun näkyi heti vapaita paikkoja, mihin sai keulan tuuleen. Hinta 20e/yö alle 10-metriselle, sis. sähkö, vesi, WC, ja suihku. Paikat oikein siistit. Täällä ei ruuhkaa satamissa, eli hyvin mahtui laituriin heinäkuussa iltapäivällä. Puhetta oli jostain regatasta loppuviikolla, jolloin oli ruuhkaa laitureilla luvassa.

Henkilön Jyri Loikkanen (@jyriloikkanen) jakama julkaisu


Reilun kilometrin päässä on vanhan kaupungin keskusta, kävely sinne on miellyttävää remontoitujen puutalojen välisillä kaduilla, kujilla ja rantapromenaadeilla. Piispanlinnan rauniot ja tämän ympäröimä vanhakaupunki ovat täynnä putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Täällä viihtyisi parikin päivää.

Haapsalun rantapromenaadilla iltakävelyllä
Soutuveneitä rantapromenaadin varrella. Ja joutsenperhe. Söpöä.


Korttelikaupalla kauniita vanhoja puu- ja kivitaloja vanhassakaupungissa.


Haapsalun Piispanlinnan raunioilla. 

Piispanlinnan raunioiden vallihaudalle rakennettu hauska lasten leikkipuisto linnoineen ja laivoineen. 

Ruusut tuoksuivat hyvältä. Otin kuvan ruususta.

Käärme Küülikissa paistettiin pizzat avotulella uunissa. Maistui. 

Tuuli oli kääntymässä, piti jatkaa matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti