maanantai 17. heinäkuuta 2017

Saaristomerellä: Houtskarin Näsby ja Turku

Österskäristä lähdettiin kevyessä myötäisessä pohjoiseen, hitaana tavoitteena päästä parin päivän päästä Houtskarin Näsbyn vierasvenesatamaan. Luvassa oli sadetta ja napakampaa tuulta, lisäksi Virossa täytetyt muona- ja juomavarastot olivat hupenemassa sekä septitankki oli täyttymässä.

"Vinssi Österskärin selällä, 2017."

Näsbyn Skagenin laituri on iso ja tilaa löytyi, aivan laiturin vierestä löytyy WC, tyylikäs sauna, uimapaikka, ja tiskipiste. Skagenin ravintolasta sai vatsan täyteen, illalla siellä jopa esiintyi ukulelebändi Ukentlemen, soittivat hauskoja sovituksia vanhoista klassikoista sekä oli heillä omiakin biisejä.

Valokuvat Näsbyssä jäi ottamatta kun oli sen verran kiire logistiikan hoitamisessa sadepäivänä, mutta tässä rannan palveluista vastaavan Skagenin siirappinen mutta paikkansapitävä mainosvideo.



Näsbyn vierassataman vierestä, aivan mäen päältä löytyy kaksikin ruokakauppaa, kummankin tarjonnat kannattaa käydä tarkastamassa. Muutakin nähtävää löytyy: kirjasto (löysimme sieltä lukemattomia paperi-Hesareita, vanha kirkko ja museokin, mikä jäi tällä kertaa väliin. Laiturin vieressä saa polttoainetta, septipaikka on siirretty vajaan mailin kylältä ulospäin väylän viereen.

Näsbyssa Aavan keulatikkaat hajosivat lopullisesti. Keula on vähän korkealla perheen pienimmille joten päätettiin nähdä vähän vaivaa ja verkosta löydettiin uudet tikkaat ja tilattiin ne Turkuun. Kahden vaiheilla oli että oltaisko lähdetty Uuteenkaupunkiin hakemaan tikkaita, mutta mentiin nyt miellyttävämpien tuulien mukaan ja Turussakaan ei olla veneellä oltu johonkin neljäään vuoteen.


Henkilön Jyri Loikkanen (@jyriloikkanen) jakama julkaisu



Turussa yövyttiin jokirannan vierasvenesatamassa, 33 euroa vuorokaudelta meidän veneestä pylväiden välissä, sähköllä, WC'llä ja saunalla - nämä palvelut löytyivät tutusta tiilitalon kellarissa, aivan laitureiden läheltä.

Turun vierasvenesataman uusi päärakennus ja Nooa-ravintola. Taustan tiilitalon kellarissa saunat jne. 

Moni venepaikka tuntui olevan varattu jo ennakkoon, mutta löysimme kuitenkin helposti paikan kahden aikaan heinäkuisena arki-iltapäivänä.

Paalujen väliin Aura-joen varteen. Kuva otettu Föri-lautalta, joka kuklee aivan vierasvenesataman vierestä.  

Turussa tehtiin tarvittavat ostokset, haettiin tikkaat postista, pällisteltiin nähtävyyksiä ja intomielellä vaan teki mieli jatkaa matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti