lauantai 1. heinäkuuta 2017

Lohusalu

Luoteis-Viron satamia:
Naissaari
Tallinna ja Kalev Jahtklubi
Lohusalu
Dirhami
Haapsalu
Kärdla ja Hiidenmaa

Tallinnasta jatkoimme länteen. Vaihtoehdot ovat aika rajatut: reilun 22 mailin päästä löytyy Lohusalu, ja tästä 28 mailia eteenpäin Dirhami, Estonian Cruising Guide ei ainakaan muuta juuri suosittele.

Tässä nyt mikään kiire ollut ja olimme uteliaita Lohusalun suhteen joten sinne vaan. Tuuli oli mukava sivumyötäinen, yltyi päivän aikana 9 m/s:iin. 24 mailia taittui neljässä tunnissa, meno oli aika vauhdikasta mutta hauskaa.

Henkilön Jyri Loikkanen (@jyriloikkanen) jakama julkaisu


Sitten Lohusalu: mikä paikka! Satamakapteeni oli aallonmurtajalla vastassa ja ohjeisti oikeksikatsomalleen poijupaikalle. Vaikka satama-alue on reilun kokoinen, vieraspaikkoja on oikeastaan vain kymmenen. Saapuessa ei ollut ruuhkaa, vain yksi toinen suomalainen vene oli tullut aiemmin päivällä suoraan Suomen puolelta. 25 euron vrk-maksulla sai siis poijupaikan, sähkön, veden, WC'n ja saunan. Paikat ovat erittain siistissä kunnossa.
Siinä sitä ollaan. Tuulee suoraan persiille, mutta ei jaksettu alkaa muuttaa  paikkaa, tarpeeksi hyvin noin.

Lohusalun palvelukartta, Vieraspaikat laiturialueella III. 
Keräiltiin kotiloita hiekkarannalla, ihmeteltiin uimarannan leijapurjehtijoiden taitoja, grillailtiin ja saunottiin - hyvän purjehduspäivän päätös. Saatiedotus lupasi seuraavaksi päiväksi kovaa tuulta, joten laitettiin vene valmiiksi tätä varten.

Upea hiekkaranta, nyt oli tyhjää. 

Selverin hyllyt notkui eri sasliklihavaihtoehtoja, siistillä grillipaikalle kelpasi herkutella. 
WC / saunarakennus. Ei huono. 

Myräkkää oli tosiaankin luvassa. Koillistuuli puhalsi suoraan satama-altaaseen, altaan aallot läpsi veneen pyrstöön, mutta poiju piti hyvin. Ulos merelle ei ollut mitään asiaa kahtena seuraavana päivänä, joten satamapäivien viettoon siitä.

Huomenna vesille? Yes but no. Lisäksi kotipuolen merisää lupasi 17-21m/s ja nelimetrisiä aaltoja .

Aivan sataman vieressä on bussipysäkki, katsottiin aivan erinomaisesta mobiilipalvelusta aikataulut ja sopiva kyyti, ei aikaakaan kun suunnattiin Keila-Joalle ihastelemaan vesiputousta ja kartanomaisemia.

Keila-Joan vesiputous

Porvariston hillittyä McMansion-charmia 1800-luvulta. 

Seuraavana päivänä napattiin kyyti Tallinnan länsipuolelle, Eläintarhaan ja vastapäiselle Rocca al Maren ostoshelvettiin. Bussi 237 vei meidät ovelta ovelle 40 minuutissa, hinta jotain alle 3 euroa per nuppi.

Jääkarhun poikanen Tallinnan eläintarhassa. Rakenteilla oli uusi karhulinna, nykyinen karhujen koti oli aika masentava. 

Lauantai-ilta kruunautui tansseilla viereisellä tanssilavalla. Taidokas bändi Meie Mees soitti finvirhitsejä ja covereita - ja meno oli katossa!

Lauantaitanssit Lohusalu Sadamassa.
Lohusalusta jatkoimme seuraavana päivänä Dirhamiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti