maanantai 3. heinäkuuta 2017

Dirhami

Luoteis-Viron satamia:
Naissaari
Tallinna ja Kalev Jahtklubi
Lohusalu
Dirhami
Haapsalu
Kärdla ja Hiidenmaa

Dirhamiin lähdettiin Lohusalusta, kolmen yön huonon kelin odottelun jälkeen. Herättiin aamulla mietoon tuuleen, sekä sumuun! Parin tunnin odottelun jälkeen alkoi jotenkuten selkenemään.

Henkilön Jyri Loikkanen (@jyriloikkanen) jakama julkaisu


Dirhami sijaitsee oivalla risteyspaikalla: Jussaröön on alle 40 mailia, Hankoon reilut 40, Kärdlaan 30 mailia, ja Haapsaluun reilu 24 mailia.

Satama on yleisen suojainen, parkkeeraus satamakapteenin ohjastamana joko n.10 aisapaikkaan tai sitten parisataametrisen aallonmurtajan kylkeen. 20 eurolla (tämä alle 10-metriselle) per yö venepaikka, WC ja suihkumahdollisuus. Saunaan pääsi lisämaksusta. Jätepiste ja polttoaineenjakelu löytyy kanssa. Illan aikana kaikki aisa- ja kylkipaikat täyttyivät, aallonmurtajalla alettiin mennä jo kylkeen toiseen riviin.

Dirhamin satama-allas. Vasemmalla kymmenkunta aisapaikkaa, oikealla kylkikiinnitystä aallonmurtajaan. 

Rannan kalakapakka oli positiivinen yllätys. Heinikkoisen hiekkadyynin äärellä nautittu kalalautanen tuoreen saaristolaisleivän kanssa maistui mahtavalle.

Kalakohvikissa herkkuja ja maisemia. Kuin ulkomailla olisi. 
Noin puolen kilometrin päässä satamasta löytyy hellyttävän tehokas kyläpoodi, Muuten sitä tuntui että oltiin keskellä ei mitään. Bussipysäkiltä pääsi kyllä mm. Haapsaluun. Ympärillä sitten vähän keskeneräistä venetelakkaa ja häkellyttävän kauniita hiekkadyynejä.

Dirhami, kiitos. Nähty. Eteenpäin.

1 kommentti:

  1. Hei!
    Dirhami kuulostaa varsin hyvältä paikalta poiketa pidempää reissua tehdessä, ainakin yöpymistarkoituksessa, jos ei muuten siellä niin tekemistä olekaan. Kuten sanoit, sieltä pääsee kätevästi muualle. Pitääpä harkita, jos ensi kesän purjehdusreissulla lähtisi Viroon päin ja kävisi myös Dirhamissa.

    VastaaPoista