torstai 29. kesäkuuta 2017

Tallinna ja Kalevi Jahtklubi

Luoteis-Viron satamia:
Naissaari
Tallinna ja Kalev Jahtklubi
Lohusalu
Dirhami
Haapsalu
Kärdla ja Hiidenmaa

Aamupäivällä ajettiin Naissaaresta reilut 10 mailia houkuttelevampaan Tallinnaan. Kotipesäksi valittiin Kalevi Jahtklubin satama Piritassa.

Muitakin vierasvenesatamavaihtoehtoja Tallinnassa olisi tarjolla: Pirita TOP, Old City Marina, Lennusadam, tämän viereinen Port Noblessner ja uutena Haven Kakumäe. Mutta Kaleviin siis!

Aava Kalevi Jahtklubin uudessa vieraslaiturissa. 

Vieraslaiturit olivat menneet uusiksi. Kalevillehan ajetaan Piritan aallonmurtajan aukosta sisään vasenta reunaa, aivan perille. Vieraslaituri on nykyään kerhon laitureista järjestyksessä toinen laituri, aiemman ensimmäisen laiturin sijaan. Uudelta laiturilta löytyy reilut reilut 20 aisapaikkaa, plus sähköä ja vettä. Nämä ja sisuksiltaan hienoiksi remontoidut vessat ja sauna tarjotaan hintaan 20 euroa yö. Muuten Kalevn fasiliteetit tuntuivat olevan pienen jatkuvan remontin kohteena, yleisvaikutelma oli aika kodikkaan rappeutunut. Siltikin, positiivista muutosta on ilmassa, tästä todisteena uudet laiturit ja vessaremontti.

Kalevin oma tyylikäs kapakka tarjosi kohtuuhintaista ja maukasta ruokaa terassille ja sisälle. Lisäksi Piritan olympiakolossin Sardiinidissa oli hieman fiininpää ruokaa hienoilla kolmannen kerroksen merimaisemilla. Katutasosta löytyi vielä parikin kahvilaa erilaisilla ruokatarjoomuksilla. Toisin sanoen nälkään ei Piritassa kuole jos kokkia laiskottaa.

Kalevi Jahtklubin ravintolan terassi. Toimii. 
Ruokahuolto omaan kyökkiin hoitui kätevästi vajaan puolen kilometrin päässä Selver-hypermarketissa. Viinakauppa löytyi Piritan olympiamöykyn rannanpäädystä, hinnat täällä aika samat kuin Selverissä, mutta raahausmatka lyhyempi. Oli täällä jopa kärrytkin lainaksi janoisimmille.

Kulkuyhteydet keskustaan toimivat oikein hyvin. Uberilla pääsi igoreiden ja sergeiden möhkö-audien ovia paukutellen kätevästi ovelta-ovelle, reilulla neljällä eurolla joko ytimeen tai Telliskiveen.

Sergei ja Q7 sai viisi tähteä

Old skool -takseja havaittiin liikenteessä, niitä emme käyttäneet. Bussit toimivat oikein hyvin: pääkadun varrelle vaan pysäkille ja kahden euron tasaraha kuskille kouraan ja avot! löydät itsesi Viru-Keskuksen nurkilta.

Kalevissa viihdyttiin oikein hyvin.Tallinna on hieno lomakaupunki. Vanha kaupunki on kyllä totaalisesti massaturismin saastuttama, mutta kannattaa suunnata vaikkapa Balti Jaamin uudelle torille tai viereiselle Telliskiven alueelle nuuskimaan tuoreempia tunnelmia.

Matka jatkui täältä länteen, kohti Lohusalua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti